På fjälläventyr i Sälen

Många beger sig sommar som vinter till fjällen för att göra olika former av utomhusaktiviteter. Sälen är ett populärt resmål och nästa år lockar man med ett stort orienteringsevenemang som kommer att få rekordmånga besökare.

503899-telemark

På dt.se kan man läsa om att intresset för orienteringsevenemanget O-ringen i Sälen är stort. Den 1 november hade 10 792 deltagare anmält sig, vilket är betydligt fler än de senaste åren. O-ringen går av stapeln i juli nästa år och man tror på en stor folkfest med ett slutligt antal på 25 000 deltagare. Varför så många är intresserade av att orientera i just Sälen tror arrangörerna beror på att man har ett unikt koncept med orientering i fjällen och övernattning i stugor.

Sälen lockar med härliga aktiviteter

Det är dock inte bara orientering som lockar folk till Sälen, utan det finns massvis av aktiviteter i Sälen som får folk att åka dit både på vintern och på sommaren. På vintern lockar framförallt skidåkning men också skoterturer och hundspann. Läs mer. Medan cykling, vandring och fiske är det som får folk att vilja åka upp till fjällen även på sommaren. Det som alla aktiviteter som folk vill göra i Sälen har gemensamt är att de är utomhusaktiviteter där man får vistas i det fina landskapet och insupa den klara fjällsluften.

Campa på vintern

Något annat som är populärt att göra på vintern i Sälen, förutom hundspann och skoteråkning, är att campa. Intresset för vintercamping ökar verkligen och detta kan bero på att många investerar i dyra husvagnar och husbilar som de vill passa på att utnyttja oftare än bara på sommaren. Dessutom är de flesta nya vagnar väldigt komfortabla och passar även för vinterboende.