Enkla saker som vi alla borde göra för miljön

Återvinning och återanvändning är idag snarare en regel än ett undantag för de flesta av oss. Vi blir mer och mer måna och kunniga om miljöpåverkan och återvinning och idag pratar man även mycket om miljö, kompostering etcetera i skolan redan i låg ålder. Allt för att det ska bli självklart för fler och fler att leva livet med miljön och naturen i åtanke. Att dra sitt strå till stacken och värna om miljön behöver inte alls vara svårt.

Att åka kommunalt, cykla eller promenera till arbetet, träningen, mataffären etcetera är ett bra sätt att vara snäll mot miljön. Eftersom avgaser förstör naturen ska man självklart undvika att ta bilen i onödan. Måste man ta bilen till och från arbetet kan man försöka samåka med kollegor som bor i närheten eller vänner som bor och arbetar i samma områden.

Att panta, kompostera, sortera papper, plast, aluminium etcetera är också ett fantastiskt enkelt och bra sätt att värna om miljön. Även om man inte får stående ovationer som kvinnan i videon nedan när man återvinner så är det helt klart värt det.